Lithothamnium een goede bron van calcium

Lithothamnium calcareum is een goede bron van calcium

Lithothamnium calcareum is een goede bron van calcium. Gebruikt u geen zuivelproducten, bent u veganist of heeft u behoefte aan een goede vorm van calcium, denk dan eens aan deze unieke plantaardige mineralenbron Lithothamnium.

Alg

Lithothamnium is een kleine kalkhoudende alg die in de Atlantische Oceaan wordt geoogst. Dit algje heeft in het Engels, heel toepasselijk, de naam CHALK WEED (kalkwier). Het is in staat om op zijn thallus, minerale elementen uit het zeewater te kristalliseren zoals calcium, magnesium, ijzer en oligo-elementen (sporenelementen).

Mineralen

Lithothamnium calcareum is een goede bron van 100% plantaardig calcium en magnesium supplement in poedervorm.

Dit product bevat gemiddeld 32% goed opneembaar calcium. Een samenwerking van maar liefst 74 zeemineralen en dit allemaal in een bio-actieve of zeer goed opneembare vorm. Bijvoorbeeld: het hoofdbestanddeel bestaat uit calciumcarbonaat. Daarvan is de structuur heel open, poreus en hydrateert zeer goed. Door deze samenstelling wordt de calcium goed opgenomen in het lichaam.

Gezondheid

In Ierland en Engeland past men deze alg reeds eeuwenlang toe om landbouwgrond te verrijken. Het verbetert met name zure bodems, maar ook steeds meer mensen gebruiken lithothamnium als gezondheidsproduct:

  • Door het hoge gehalte calciumcarbonaat is lithothamnium goed voor een normale zuurgraad in de maag en zorgt het voor een goed zuur-base evenwicht.
  • Het mag ook tijdens de zwangerschap worden gebruikt.
  • Deze unieke plantaardige mineralenbron, die goed in het lichaam wordt opgenomen is rijk aan calcium en daardoor goed voor de kalkhuishouding en het behoud van sterke botten.
  • Lithothamnium is een prima, vegetarisch middel voor mensen met een verhoogde kalkbehoefte (groei, overgang en senioren). De voedingsstoffen uit lithothamnium worden bovendien bijzonder goed in het lichaam opgenomen 

Monique van der Vloed

Monique van der Vloed heeft een mooie blog geschreven over Homemade melkvervangers: wat voeg je toe aan vitaminen en mineralen

Bron: zeewierwijzer.nl