Uiterlijke verzorging met zeewier, maar waarom?!

Het gebruik van zeewier voor uiterlijke verzorging is al lang bekend, maar nu wordt zelfs voorspeld dat het een toptrend zal worden in 2018!

We weten dat de omgeving en het weer een negatieve invloed kunnen hebben op onze huid en ons haar, dus laten we dan ook bronnen uit de omgeving gebruiken voor onze uiterlijke verzorging om onze huid en ons haar te herstellen en te genezen

Zeewier zit vol met voedingsstoffen waarvan je lichaam, zowel van binnen als van buiten, kan profiteren en die van binnenuit je uiterlijk kunnen verzorgen.

Zes redenen om zeewier te gebruiken voor uiterlijke verzorging!

Hier zijn zes redenen waarom het gebruik van zeewier ‘de toptrend van 2018 voor uiterlijke verzorging’ genoemd mag worden.

  1. Bescherming tegen de zon

Het zeewier werkt naast de normale zonverzorging omdat het UV-absorberende stoffen bevat. Onderzoeken tonen aan dat ze de effecten van UV-straling op uw huid en haar kunnen verminderen.

  1. Hydratatie

Zeewier bevat jodium en sommige zeewieren die rijk zijn aan jodium mogen een door de EU goedgekeurde gezondheidsclaim voor jodium gebruiken. Jodium draagt bij ​​aan het in stand houden van een gezonde huid. Het bevat ook zink, omega-3-vetzuren en selenium die belangrijk zijn voor een mooie huid.

  1. Ontgifting

Jodium in zeewier kan helpen bij het natuurlijke ontgiftingsproces dat in de huid en het lichaam voorkomt. Het ontdoet de huid van zware metalen en milieutoxines.

Natuurlijk voedsel is beter voor ons dan bewerkt voedsel dat additieven, smaakstoffen en andere ingrediënten kunnen bevatten, die niet goed voor ons zijn. Zeewier is een natuurlijk voedingsmiddel dat vaak wordt gebruikt bij detoxen in smoothies en sappen, zoals Iers mos.

  1. Cel-herstel en -reparatie

Volgens enkele onderzoeken kunnen bepaalde zeewierextracten de structuur van het celmembraan reorganiseren. En het helpt het celmembraan te herstellen om de huid gezonder te maken.

  1. Vrij van schadelijke stoffen

Zeewier is een natuurlijk product dat gekweekt of wild geoogst kan worden. Met behulp van duurzame systemen wordt het dan gedroogd, gemalen en klaar gemaakt voor gebruik. Een heel eenvoudig proces! Er wordt verder niets aan toegevoegd!

  1. Anti-aging

Het is klinisch bewezen dat bepaalde elementen van zeewier je huid hydrateren en beschermen tegen vrije radicalen. Daardoor worden tekenen van veroudering tegengegaan. Volgens de winnaar van de Nobelprijs voor 2009, Dr. Elizabeth Blackburn, kunnen de voedingsstoffen in zeewier ook helpen om de uiteinden van je chromosomen (telomeren) in stand te houden en te verlengen, wat ook weer bijdraagt aan het tegengaan van veroudering.

Dus waar wacht je nog op? Maak zeewier nog vandaag onderdeel van je dagelijkse voeding! Je lichaam, gezondheid, huid en haar zullen je dankbaar zijn!

Kijk voor verzorgingsproducten met zeewier op wereldvanzeewier.nl

vertaling door Patty Zervaas: seaweedandco.com