Bloedplasma

De Fransman René Quinton ontdekte in 1897 dat zeewater voor 98% identiek is aan bloedplasma. Het enige verschil is dat zeewater een extra molecuul magnesium nodig heeft en bloed een extra molecuul ijzer. De theorie van Quinton was dat zeewater niet gezien moet worden als zout water, maar als een plasma dat bloedeigen is. Hij wist in die tijd al dat cellen de capaciteit hebben om te regenereren, zichzelf te genezen en te zuiveren, mits de omgeving waarin de cellen zich begeven (het bloed) dit mogelijk maakt. De aarde bestaat voor 70% uit water en de meeste dieren en dus ook de mens bestaan ook voor ongeveer 70% uit water. Alle leven komt uit de zee.

Mineralen

Alle mineralen op aarde zijn geconcentreerd in zeewater. Zuiver het bloed dus met de mineralen in zeewater en je schept de ideale voorwaarden voor leven. Zeewater is de basis van alle leven op aarde en in een gezonde, onvervuilde zee omgeving heeft alle leven een dubbele levensverwachting ten opzichte van leven op aarde en bovendien in volmaakte gezondheid. Quinton verdunde zeewater tot exact dezelfde proporties als bloed en diende zeewaterinjecties toe aan zwerfhonden. Deze honden, die alle verschillende aandoeningen hadden, wist hij helemaal te genezen. René Quinton besefte dat hij iets revolutionairs in handen had. Gelukkig was het geen man die veel geld wilde verdienen en zette hij gratis klinieken op in geheel Frankrijk. Hij wist baby’s met diarree te genezen maar ook ernstige degeneratieve ziektes zoals tuberculose en cholera. Door middel van zeewaterinjecties creëerde hij de condities die nodig waren voor het lichaam om zichzelf te genezen.

Zeewater transfusies

Met dit zelfde oceaanplasma voerde hij in Egypte zeewater transfusies uit aangezien er toen ook al in Afrika een chronisch tekort was aan bloed voor transfusies. Ook hiermee boekte hij heel veel succes. Quinton stierf in 1925, maar zijn werk kreeg navolging en zijn zeewatertherapie werd voortgezet. In eerste instantie erkende de Franse overheid Quintons zeewatertherapie, maar na de tweede wereldoorlog nam de macht van een zeer rijke en daarmee invloedrijke farmaceutische industrie toe. Net als zoveel goede therapievormen werd ook Quintons therapie uiteindelijk verboden door de Franse overheid en spoedig ook buiten Frankrijk.

(met dank aan Oceanplasma Nederland)